Hjørundfjordportalen » Lokalt » Artiklar - Juli 2009 » Lokalnytt

Attende til hovudsida

Artiklar frå Juli 2009 i Lokalnytt

Knut Hustad

28.07.2009

Måndagsturen - og Naturfestivalen

At måndagsturen til Sæbø IL og Bodil Skare fekk vere ein del av Naturfestivalen vart utan tvil sett stor pris på av mange. Heile 30 turgåarar trassa regnvêr måndagskvelden og fekk seg ein flott tur opp Gunnar-råsa, heilt opp til Storenakken...

Les heile

[2 kommentarar]

Per Urke

24.07.2009

Berre det beste er godt nok

Ho vart ikkje lite overraska over å finne sin eigen heimstad som framside på eit vegkart over Noreg. Jorunn Maude Nedland var på tur nordover frå sin nye heimstad på Sørlandet og hadde behov for eit godt kart. På ein kiosk langt sør i landet fann ho det ho trengde. "Det var noko kjent med biletet på framsida," fann ho ut.

Les heile

Per Urke

24.07.2009

14 dagar igjen...

Det er berre 14 dagar igjen til nye utgåve av Urke-Helg - 8. og 9. august. Det er tett mellom festivalane i desse dagar. Dei står fram med brask og bram, men slit likevel med både publikumsoppslutning og svære underskot. På Urke vel vi ei anna linje: Urke-Helg er prega av rom for samtale, bygdevandring og enkel underhaldning utan innleigde, sponsorbetalte kjendisar.

Les heile

Ivar Svein Mo

15.07.2009

Den tverrkyrkjelege friluftsgruppa Tråkk til Sæbø på sommertur 09..

Søndag får Sæbø storbesøk av 270 unge friluftsinteresserte som skal drive friluftsaktivitetar på alle nivåar med bla.fjellturar,klatring og kajakk. Frå søndag 19.- til laurdag 25. Juli, i ei lita veke, vert det yrande liv med teltleir rundt Bedehuset og skuleområdet..

Bilde th. Morgenstemning over Hjørundfjorden(foto Eivind Damsgaard)

Les heile

Per Urke

12.07.2009

Uforståeleg og meiningslaust !

Det er ikkje stor forståing å hente på Leknes for Møre og Romsdal Naturvernforbund som vil nekte 90 årige Ole Bernhard Rønning sin 14. tur på Stålberghornet. Dei 13 første turane gjekk han til beins. Han har tidlegare gått dagsmarsjar i Sunnmørsalpane som er fullt ut på høgde med prestasjonane som får store presseomtalar. Ole brukte gummisko på beina når det var tørt. Elles var det pinnasko som måtte til.

Les heile

[8 kommentarar]

Knut Hustad

01.07.2009

Ha det!

Mannen heilt til høgre pratar ikkje i utrengsmål. Likevel har denne mannen, dokter Bruno Hame, vorte utruleg populær i Hjørundfjorden. Fredag kveld var det mange som ville seie ha det til denne bautaen av ein lege...

Les heile