Hjørundfjordportalen » Lokalt » Artiklar - Desember 2008 » Folk og bygd

Attende til hovudsida

Artiklar frå Desember 2008 i Folk og bygd

Knut Arvid Uglebakken

21.12.2008

Med Einar til Storetinden

Det blir sagt at det bor folk under Kilimanjaro, som aldri har vært på toppen. Mulig det. Einar Slettedal har bodd og levd under Storetinden 1408, hele livet uten å ha vært på toppen. Ikke før sommeren 08.

Foto c forfatter

Les heile

[3 kommentarar]

Cecilie Rørstad

21.12.2008

Jettegryta på Bjørke

I samband med funnet av ei jettegryte i tunnelpåhogget på Bjørke vert det no vurdert om det er mogleg å justere tunnelpåhogget for å bevare jettegryta. Her er det ei fagleg vurdering som må liggje til grunn for kva som er forsvarleg og ikkje minst gjennomførbart.
Bilde th:
NerSaure,Bjørke og Finnes 23.7.06. Tunellinslaget viser med raudt.Foto Even K.Holte

Les heile

[2 kommentarar]

Knut Riise

07.12.2008

Desembertur i Norangsfjorden

På veg til skyttarstemne i Sunnylven tek eg meg oftast god tid då det er så ufatteleg vakkert landskap der inne.Det kan vere nydeleg i desember også. I dag kunne eg stoppe kvar eg ville utan å verte uroa av andre bilar, og motiva var mange.
Etter at Steffen slutta som produsentrådgivaren vår veit eg lite om kva som skjer der inne. Men eg vart overraska over korleis naturkreftene hadde herja sist det var spilljevatn. Vi høyrde rett nok om stengde vegar, men at naturkreftene hadde drive så hardt var eg ikkje klar over. Folket der inne har ikkje lag til å gramme seg for den minste ting.

Les heile

[1 kommentar]

Hilde Muren

05.12.2008

Julebakst i barnehagen

Julekaker liker dei fleste, også barna i barnehagen. I år (som i fjor) lagar vi pepperkakekalender, og pepperkakene bakar og pyntar vi sjølve. No heng 24 pepperkakehjerter i lysnettet under taket og berre ventar på dagens heldige.

Les heile