Hjørundfjordportalen » Lokalt » Artiklar - Juli 2010

Attende til hovudsida

Artiklar

Juli 2010

Ivar Svein Mo

31.07.2010

Naturfestivalen rute 4 - Kvistad- Kvamsedalen

Søndag 1.august er det tur nr.4 i Naturfestivalen som skal aviklast. Turen går frå Kvistad til Kvamsedalen og kan utvidast etter ynskje med tur til Kvamsedalsbrunene slik ein får sjå ned til Bjørke, Finnes, Leira og Viddal...

Bilde th. viser fjellvatna innover Kvamsedalsfjellet

Les heile

Stig Helset

31.07.2010

Austegga på Kvitegga (1717 moh)

Skituren frå Snødalen til Kvitegga er vidgjeten mellom dagens fjellfolk. Men ikkje alle veit at dette høgste av fjella i Sunnmørsalpane også byr på ei flott klatrerute. Sommaren 1900 leidde den kjende engelske fjellpionèren William C. Slingsby det første klatrelaget som kleiv den steile og kvasse austegga på fjellet. I tiåra som fylgde blei denne flotte klatreruta repetert av ulike engelske og norske klatrelag som heldt til på Hotel Norangdal. Etter at hotellet stengde dørene i 1960, dabba interessa for austegga av. Men no har hotellet opna att, og vi vart lovde boblebad, trerettars middag og Slogen-øl om vi klarte å reopne denne 110 år gamle klatreruta som startar like ovanfor det fantastisk flotte Villa Norangdal på Fivelstadhaugen. Det er klart vi takka ”ja”.

Les heile

Per Urke

29.07.2010

Neste laurdagskveld....

Neste laurdag er det kulturkveld på Urke Grendahus. Inge Karl Haandlykken er ein av bidragsytarane. Han hentar fram gamle minne frå bygda då han var gutunge og kom frå Brumunddal til Urke på vitjing i Ivagarden. Men det stoppar ikkje der.

Les heile

Stig Harald Myklebust

28.07.2010

Klart for Sæbø-cup 2010

Komande helg er det igjen klart for den årvisse Sæbø cupen. Dei lokale laga Sæbø, Vartdal, Hovdebygda, Åmdal og eit lag samansatt av tidligare Sæbø spelarar skal prøve å vippe storebror Ørsta ned frå trona. Ørsta har for vane å gå til topps i turneringa, men vi har stor tru på at der er fleire av laga som har spissa forma gjennom sommaren og er klare til å slå Ørsta.

Les heile

Per Urke

27.07.2010

Bøvika i bruk i ny utgåve

Godveret siste helg fall saman med at bade- og fritidsplassen i Bøvika ved Norangsfjorden kunne takast i bruk. Leiar i Urke Grendalag, Eldrid Øye, seier ”Ver-så-god!” og ønskjer at dette området skal bli til glede for alle i bygdene og for gjester.

Les heile

Hildegunn Mork

27.07.2010

Storetinden

Storetinden 1408 eller Gjuratindane som den også vert kalla er det nest høgaste fjellet i Volda.
Det er fire normale ruter som fører til toppen. Frå Rognestøyldalen i Bondalen, frå Bakkedalen på Bjørke, frå Kvanndalen og frå Fyrde i Austefjorden

Les heile

[1 kommentar]

Haldis Fiskå Mo

26.07.2010

Vekas måndagstur

Gunnar-råsa/Storenakken er ein fin rundtur for den som er ute etter ein grei ettermiddags- eller kveldstur. No kan vi også ta av mot Hjellen der ei gammal rås har vorte rydda.

Les heile

[1 kommentar]

Rune Sæbønes

24.07.2010

Styggeversfjorden

Det er no når finvêret har kome eg torer å seie det: Hjørundfjorden er sjeldan vakker i styggever.

Les heile

Alf Ole Aarseth

22.07.2010

KAN VETERANLAGET OVERRASKE I ÅRETS SÆBØCUP ?

Sæbø veteranlag stiller også i år med lag i Sæbøcup i fotball, som vert arrangert neste helg den 31.7-1.8. Veteranlaget var med for første gong i 2008, og synte då at det smått tilårskomne laget slett ikkje vart nokon ”kasteball” i møtet med dei lokale A-laga. I fjor tok veteranane eit kvileår, men i årets Sæbøcup stiller dei opp igjen, klare for å teste ut om veteranbeina held mål. 2 år eldre, og med kjappe unge fotballbein som motstandarar er kanskje ikkje ambisjonane til veteranlaget akkurat å vinne cupen ?

Eller kan veteranlaget mot alle odds overraske ?

Hjørundfjordportalen tok ein prat med administrator for veterangjengen; ”Alf Inge Slinning” for å høyre kva dei sjølve meiner om deltaking i cupen.

Les heile

[1 kommentar]

Haldis Fiskå Mo

20.07.2010

Tua på Sæbøneset 630 m.o.h.

Det var ikkje spådd gnistrande sommarver denne måndagen, 20 personar let seg likevel lokke med på tur til vakre Sæbønestua.
Vi var nervøse for veret tidlegare på dagen, men vi var heldige og det vart opphald heile kvelden.

Les heile

Ivar Svein Mo

17.07.2010

Lindebjerg ved kai på Sæbø

Tysdag kveld kom "MS Nybakk" med mannskap og NRK sin Dag Lindebjerg med sine to fotografar inn til kai på Sæbø, for å lage eit innslag til storserien som skal gå på NRK i 2011 om Norskekysten....

Bilde th. "MS Nybakk" ved kai på Sæbø. foto Knut Hustad

Les heile

Knut Hustad

15.07.2010

Hjørundfjorden sin tur

I dag var det Hjørundfjorden som vart filma av NRK-fotograf Frode Fimland og både han og programleiar Dag Lindebjerg(t.v.) var godt nøgde med det dei fekk gjort...

Les heile

Knut Hustad

12.07.2010

Kilenotfiskarane frå Sæbøneset

Lettbåten glir sakte framover langs kilenota, tre par auger kikar spent ned i dei ulike roma. Nei…, visstnok ingen laks i dag.
– Der, Johan peikar i tillegg og snart ser også dei to andre den fine laksen. – Ein til, no er det Kanutte (Nutte) Strand som set i. Ok, men no står det viktigaste att; å få dei to laksane om bord i lettbåten.

Les heile

Ivar Svein Mo

10.07.2010

NRK dokumenterer norskekysten

NRK Hordaland er i gong med å lage ein programserie på ti delar, som dei kallar Norskekysten. Det er den kjende sjøkulturmannen Dag Lindebjerg som er programleiar og i det sjette av dei ti programma vert det inslag frå Hjørundfjorden. Tysdag kveld seiler Lindebjerg inn Hjørundfjorden med skuta "Nybakk" av Måløy....

Ingressfoto frå "MS Nybakks" venner

Les heile

Tor Eirik Trandal

08.07.2010

Fjord1 redda dagen

Etter Trandalblues-helga var det mange bilar som skulle fraktast frå Trandal i ein gong. Bilane byrja å stille seg opp allereie tidleg på ettermiddagen for å ta 15.30 ferja frå Trandal til Sæbø. Etter som timane gjekk vaks køa, og ein kunne straks sjå at her vart det ikke plass til alle på den eine ferjeturen som er oppsett. Då vart Fjord1 kontakta.

Les heile

Tor Eirik Trandal

08.07.2010

Årets happening på Trandal - Trandalblues 2010

Årets Trandalblues er over, og arrangørane er godt nøgde med årets festival på Christian Gaard på Trandal. I løpet av dei 4 åra den har eksistert har Trandalblues - Bratt og blått vorte eit populært arrangement.

I overkant av 1400 personar tok turen innom dørene på Christian Gaard denne helga.

Les heile

[1 kommentar]

Bodil Skare

05.07.2010

Grøthaugen!

Ein lettbeint gjeng traska seg oppover ryggen langsmed Moagjølet, til eit utsyn som berre ligg der og ventar på DEG!

Les heile

[2 kommentarar]

Hilde Muren

05.07.2010

Matematikk i barnehagen

I barnehagen skjer mykje læring, og eitt av læringsområda er matematikk. Eller "antal, rom og form" som rammeplanen seier. Læringa skjer ikkje gjennom tradisjonell undervisning slik vi kjenner det frå skulen, men gjennom mange kvardagsaktivitetar.

Les heile

Tor Eirik Trandal

05.07.2010

Trandalmadrass

IKEA har tydelegvis fått augene opp for Trandal. Kanskje ein ide for neste års Trandalblues?

Les heile