Hjørundfjordportalen » Lokalt » Artiklar - April 2010

Attende til hovudsida

Artiklar

April 2010

Bodil Skare

30.04.2010

Klar for tur?

No er det sesongstart for turar i skog og mark.
Trimgruppa har plan om tre "utanbygdes" turar før måndagsturane startar for alvor.
Mykje snøv ligg endå i fjella, så vi har leita litt etter snøfrie turmål før vi no har planen klar.

Les heile

[2 kommentarar]

Kari Stokke

30.04.2010

Kan du spele stortromme?

Trommeslageren vår har ikkje hender til å traktere meir enn skarptromma, men vi skulle så gjerne også hatt med oss stortromma i toget på 17. mai. Det er så mykje lettare å peile inn takta når vi har nokon som speler på den.

Les heile

Knut Riise

29.04.2010

Små og sjarmerande

Av og til ser ein dei små, lysande grøne og kjappe langs rampa eller gamlevegen. Men ein sjeldan gong vil dei gjerne inspisere anten hønsehus eller fjøs. Og det seier ein sjølvsagt ikkje nei til!

Les heile

[1 kommentar]

Emile van Embden

29.04.2010

sæbø fotball

after checking yesterday and today the hjørundfjordpotalen,is it only me,who missing news on the hjørundfjordportalen about the matches from the a-team ?.is there no one who can write a little bit about the matches,sæbø il is allway's in my heart and i think there are more who think this way.after each match jan kjetil and i are talking on the phone how we did our own matches and let each other know where to watch for for the matches to come so i get some info.i hope there come some more on the net in the future.

emile sæbø il fan.

Les heile

Martin Årseth Dimmen

25.04.2010

Lokale jenter i vårshowet

Denne helga var det høve til å nyte flott klassisk ballett og moderne dans på Ørsta kulturhus. Temaet for den klassiske delen var vår, og seks jenter frå Sæbø/ Bondalen var med. Tre ekorn, og tre jenter som leika i vinden!

Les heile

[1 kommentar]

Hjørundfjordportalen Administrator

25.04.2010

Konfirmantar Hjørundfjord kyrkje 2010

Det går mot fyrste helga i mai og då er det konfirmasjon, og i dag var konfirmantane i Hjørundfjord kyrkje ferdig med siste gudstenesta før den store dagen...

Bilde th. Hjørundfjord kyrkje 21.april 2010

Les heile

Knut Hustad

23.04.2010

Nordre Grøtdalstind - 13?? m

Ikkje er den høgst, ikkje er den særleg lett å gå opp på, men utan tvil er Nordre den tøffaste av dei tre Grøtdalstindane...

Her ser vi Trond Haugland(t.v.) og Fred Ingar Somby.

Les heile

[1 kommentar]

Janneche Myklebust

22.04.2010

Helselagsbasar

Helselagsbasar På Bondalen Grendahus søndag 25. april kl. 15.00.Tombola.Salg av kaffi og kaker.Mange fine gevinstar. Underholdning av Sofie Hjertvik. Alle hjarteleg velkomne.
Flott barnesykkel som kanskje kunne friste til nokon som skulle trenge ny sykkel til våren.

Les heile

Hjørundfjordportalen Administrator

21.04.2010

Ny styrar i Sæbø barnehage frå august

Det er tilsett styrarvikar i Sæbø barnehage frå 1. august 2010. Ho heiter Lisbeth Vatne Nielsen og kjem frå København, men er opprinneleg frå Åmdalen.

Bilde th.: Sæbø barnehage 21.april 2010

Les heile

Hjørundfjordportalen Administrator

20.04.2010

Ikkje berre, berre, å ta seg ei vekes ferie..

Møre Nytt kunne melde idag om at Eldbjørg og Ola Tvergrov var oskefaste i Egypt og portalen kan melde om Rune og Haldis Fiskå Mo som er oskefaste i Tyrkia...

Bilde th.: Haldis og Rune har det nok berre bra sjølv om dei skulle være heime på jobb i dag.

Les heile

[4 kommentarar]

Per Urke

20.04.2010

Slåttetid på Øyane

Bilete frå gamle dagar er både historie og kulturformidling. Vi har godt av å sjå tilbake til røtene og med det bli mint om det fotfestet som vi treng for å forstå eigen og andre sin bakgrunn.
Vi går mest 80 år tilbake i tid. Fotografen frå Sæbø har vore på Urke og vitja slekta der. Men den dagen var dei i full gang med slåtten framme på Øyane.

Les heile

AnnHelene Wille

19.04.2010

Dugnad

Er dugnad avleggs no ? NEI
Det kan vere sosialt og kjekt.Ser vi verdien av det,? eller er alle opptatt med kvar sitt? Vi prøver ..........

Les heile

[2 kommentarar]

Hjørundfjordportalen Administrator

19.04.2010

"Med ski på beina " 3.runde er no klar for avstemming.

Tysdag 13.april var juryen klar med dei 10 beste bilda av 445 innsendte bilder. Av dei ti som skal ut til avstemming av folket, er to bilder frå Hjørundfjorden med …

Bilde th:Håvard Myklebust med vinnarbilde i Møre og Romsdal fylke sin fotokonkurranse 2008.

Les heile

Knut Hustad

18.04.2010

Rekordfartyet ""Skandi Aker"

Interesserte har fått med seg at offshorefartyet "Skandi Aker" slår dei fleste rekordar for denne type skip, men var du klar over at føraren av den store dekkskrana er bondalingen og hjørundfjordingen Nils Aklestad?

Les heile

[3 kommentarar]

Perry Bjørke

19.04.2010

Turister fekk oppleve kultur på Bjørke

Ei kjekk gruppe ungdommer besøkte Bjørke på torsdag og fredag.
I år var den første gruppa tidlig ute.
Det må man no vere skal man gå på ski i fjellet.
Litt rusket ver blei det men folk kosa seg på Bjørke.
Vi som bur på Bjørke synest det er kjekt å få besøk.

Les heile

Knut Hustad

15.04.2010

Blæja/Lissjenibba - 1420 m

I påska nådde DNT-sjef Kristin Krohn Devold målet sitt - det 1420 m høge fjellet Blæja. I går var det tid for oss til å trakke i spora hennar...
Til høgre ser vi Olav (Haugen) på denne fine skitoppen i Norangdalen. I bakgrunnen ser(?) vi ut den vakre Hjørundfjorden.

Les heile

[7 kommentarar]

Knut Hustad

23.04.2010

Kvanndalen, Kolåstinden - X2

Skikøyring ned 35-45 grader bratte gjel/renner, eller opp på Nordre Sætretind frå Appelsinhaugen, så ned igjen og opp på Kolåstinden for så å renne ned det bratte brefallet... Vi snakkar om X2-festivalen.

PÅ ingressfoto til høgre viser grøn strek ruta opp til Kolåstinden og raud strek nedkøyringa ned brefallet. Foto og ruteinnteikning: Stig Helseth

Siste - NB: P.g.a. vêr- og føreforhold er arrangementet i hovudsak flytta til Ørsta skisenter/Bondalseidet. Hald deg informert her: http://x2ski.no/

Les heile

[2 kommentarar]

Stig Helset

12.04.2010

Påske-linjer

Etter at det skein av på ettermiddagen skjærtorsdag, fann eg og læresveinane mine ut at vi ville leggje nattverda til Patchell-hytta. Vi nådde nett fram før det mørkna - etter ein heller tung tur opp Skylstad-brekka. Men i motsetnad til Peter, sette ikkje Åsmund seg på bakbeina denne gongen. Til gjengjeld vaska eg føtene hans når vi var vel framme. Eit par timar seinare skimta vi ei hovudlykt på veg opp Habbostaddalen, noko som tydde på at også den andre læresveinen, Benjamin H., hadde funne den rette vegen. Den lange fredagen starta med stiv kuling og snøføyke, men slutta langt lukkelegare for meg og læresveinane enn for han i analogien. Vi fekk nemleg køyrd ei påske-linje som lenge har stått på programmet - i puddersnø. Ho startar like under toppen av Store Brekketind og hellar på det meste kring 50 grader 300 høgdemeter beint ned på exiten på Gullmorbreen (Merka med raud strek på biletet). På slutten av dagen måtte eg gjere vendreis, men læresveinane var byrge nok til å ta seg til rette på ei paralell-linje dagen etter (merka med grøn strek på biletet). Eg kjem kanskje attende med action-bilete når eg får dei frå den bortreiste læresveinen Benjamin. Kan hende blir det også ei skildring av ei linje eg køyrde i Nordre Sætretind tidlegare i påska, i tillegg til eit par bilete av årets X-Tind-trase.

Les heile

Siw Lillebø

12.04.2010

Du og du kor kjekt det var...

Søndag 11. april ivaderte vi Volda. Barneidretten på Sæbø arrangerte aktivitetsdag med trimtur og bading. Vi storkosa oss alle sammen og gler oss til liknande arrangement ein annan gong.

Les heile

[1 kommentar]

Hilde Muren

12.04.2010

Vår i barnehagen

Før påska låg snøen meterdjup i barnehagen i Sandvika. No er det meste borte, og vi finn nye vårteikn kvar dag.

Les heile

Siw Lillebø

11.04.2010

Barnefotball

Barneidretten startar med fotball trening først komande tysdag kl. 17-18.15.

Les heile

Perry Bjørke

10.04.2010

Marknad på Haukly

Marknad på Haukly
Skjåstadddalen Frilynde Ungdomslag arrangerer den årlige marknaden.
Laurdag den 10/4
kl 16-22

Les heile

Kari Stokke

07.04.2010

Vil du spele i korps?

Vil du spele i korps?

Generasjonskorpset treng nye aspirantar.

Det er kjekt å spele i korps, men nokre av dei som er med i korpset har no spelt i meir enn 50 år! Tenk det… Då kan ein forstå at dei no ynskjer at unge musikantar skal ta over etter dei.

Les heile

Knut Hustad

08.04.2010

Kolåstinden - Kongen av Sunnmørsalpane

Mange brukar store ord om den 1432 m høge Kolåstinden - med rette. Du kan gå nærast på kva topp du vil i den komande storkommunen Ørsta/Volda, Kolåstinden ser du alltid i det fjerne. Vi heidra toppen med ein tur i påskeveka og snart får majesteten vitjing av X2...

Les heile

[3 kommentarar]

Alexander Riise Olsen

06.04.2010

Dekkaksjon

Laurdag 17. April kl:10.00-14.00 vert det dekkaksjon ved klubbhuset. G-14 skiftar dekk for folk for ein billig penge. All intekt går til årets Norway-cup.

Les heile

[1 kommentar]

Knut Hustad

06.04.2010

Kva er kjekkast med påskehøgtida?

Kva er kjekkast med påska - er det appelsinnturane på ski, jfr. Lill Haugen på fotoet til høgre, eller er det at påska er eit vårteikn - eit varsel om at vi må skifte om til sommardekk på bilen?

Les heile

Hjørundfjordheimen Sæbø

05.04.2010

kjærlighetsviser

Konsert på Hjørundfjordheimen ved det musikalske ekteparet Sigfrid Eiksund og Gunnar GP Pedersen. Dei vil framføre både gamle og nyare kjærligheitssanger. Dei innviterar til allsang og lover at lattermusklane vil vere trimma.

Les heile

Kjartan Alnes

05.04.2010

Fra hestesko til skokanin.

Hva skal man bruke en haug med brukte hestesko til. For mange blir dette å se på som skrapjern, men noen ser nye muligheter til å skape noe nytt. Det er vel det man kaller resirkulering og gjenbruk… eller på kunstspråket ”brukskunst”.

Les heile

Knut Hustad

03.04.2010

Førerapport frå Bondalen

- Lurer du på ein topptur i morgon 1. påskedag? Tenkjer du på å gå på Verhaldet frå Ørsta skisenter og renne ned i Frølandsdalen? Truleg er det klokare å slappe av i solveggen...

Les heile

[5 kommentarar]

Alexander Riise Olsen

01.04.2010

Endeli ny leiar!

Etter mykje om og men har hovudlaget i Sæbø IL endeleg fått tak i ny leiar!

Marius Strandmann har takka ja til vervet og gler seg til å ta fatt på oppgåva!

Les heile

[7 kommentarar]

Knut Riise

01.04.2010

Uvanlege vintrar

Vi har snart lagt bak oss ein hard og spesiell vinter, som har ført til at det framleis er grunn til å passe seg for fonner høgda.
Vinteren er med god grunn samanlikna med 1979 vinteren då det også var svært kaldt i lang tid rundt nyttårskiftet.
Men snøfattige vintrar i låglandet kan også ha farlege forhold i fjellet.

Les heile

[1 kommentar]

Siw Lillebø

07.04.2010

Aktivitetsdag i Volda 11. april

Barneidretten inviterer til aktivitetsdag for alle Bondalingar og Hjørundfjordingar i Volda søndag 11. april. Vi legg opp til felles tur i Elvadalen og så badar vi i bassenget på Idrettsbygget etterpå.

Les heile