Hjørundfjordportalen » Lokalt » Artiklar - Juli 2008

Attende til hovudsida

Artiklar

Juli 2008

Fred Ingar Somby

31.07.2008

Norges beste varde?

Den Kinesiske mur, Machu Picchu, Colosseum, Stonehenge og den øverste varden på Lynghalstinden er alle gode eksempler på fremdragende steinkunst. Varden på Lynghalstinden vil likevel aldri bli utnvent til et av verdens underverk, til det er den for lite glamorøs. Men et lite underverk er den nå..

Les heile

[1 kommentar]

Knut Hustad

29.07.2008

Håvard byggjer kraftverk

Dei tre siste åra har Håvard Aklestad brukt mykje tid på å skrive søknadar, men no står berre litt praktisk arbeid att før det kan produserast elektrisk kraft frå sjølvbygd kraftverk på Aklestad...

Les heile

[2 kommentarar]

Ivar Svein Mo

25.07.2008

Linda budeie..

På fellesetra i Kvistaddalen produserer Linda mjølk av rein solenergi. Den unge budeia røkter 24 mjølkekyr og mellom fjøsyktene benytter ho fritida til å gå på fjelltur….
På bilete th. ser du Linda med ”merca” og bak er Langhornet.

Les heile

[1 kommentar]

Ivar Svein Mo

23.07.2008

Polizei tilkalla...

Dramatisk vending på tysklandsturen til Leutenbergreiser sist søndag. Det tyske politiet måtte tilkallast etter at pøblar hadde gått til åtak på bussen vår i løpet av natta……

Les heile

Kari Stokke

19.07.2008

Villmarkssøner

Lars Monsen gjer det…

Polfarerar gjer det…

Gutar på Villane gjer det…

Dei søv ute.

Les heile

Rune Sæbønes

17.07.2008

Bondalingar på Giro og Tour de France

Kurt Asle Arvesen vann onsdag sin første etappesiger i Tour de France. Hurra for han, og det var vel fortent for ein slitar i sykkelsporten. Vi er no midt i Tour de France, og om det ikkje er bondalingar som følgjer dette etapperittet, var det i alle fall tre som følgde Giro d`Italia i mai. Mellom dei Alf Ole Aarseth, som her nesten vert påkøyrd av ein ryttar frå nederlandske Rabobank.

Les heile

[4 kommentarar]

Ivar Svein Mo

17.07.2008

Reisebrev frå Tyskland nr. 1

Ekteparet Kari og Bruno Hame på Sæbø, inviterar enkelte år med seg songkoret med venner og kjente på ein 12 dagars tur til Tyskland. 32 personar(inkl.sjåfør)reiste frå Sæbø tidleg om morgonen 12.juli på fyrste ferje.Vi som har fått gleda av å få være med på denne eksklusive reisa i Bruno sine heimtrakter, vil dele dette gjennom reisebrev til portalen sine lesarar ….

Les heile

[4 kommentarar]

Knut Hustad

16.07.2008

Ny t-skjorte til ferieturen?

Det er litt liten aktivitet på portalen f.t., kanskje kan det hjelpe på med ein litt vanskeleg quiz? Under kjem det sju spørsmål. Den som først kjem med sju rette svar, får hjorundfjord.no si t-skjorte tilsendt...

Les heile

[15 kommentarar]

Bodil Skare

15.07.2008

Vått og vakkert på Høgereset!

Måndag var vi åtte stykker som tok vegen fyrst til Årskogstøylen, og vidare til Høgereset.
Vêret var skiftande, solgløtt på veg opp, men litt våtare på veg ned.

Les heile

Per Urke

15.07.2008

Det trengst stadig ..

Gratulerer Sæbø med nyoppussa toalett ved ferjekaia! Det er viktig å ha dette tilbodet som ein gest over for reisande og det fortel noko om kor velkomen ein gjest er i bygda, sjøl om det ofte ein er berre på gjennomreis. På Urke saknar vi eit toalett, men kanskje det blir ei råd?

Les heile

[1 kommentar]

Hilde Muren

14.07.2008

Sommar i barnehagen

Det er (har vore) mange dagar med varme og sol i barnehagen, og i staden for å kle på oss mange lag med varme og vasstette klede tar vi på solkrem og korte klede. Sommaraktivitar hentast fram frå støvete minner og blir satt ut i praksis.

Les heile

Per Urke

11.07.2008

Kva skal Øyelandet heite?

Kjært barn har mange namn! Du skal leite lenge, vil eg tru, før du finn ei bygd som har så mange ulike namn: Øye, Øyelandet, Norangdal og Norangsdal. Er det slik det vert slått fast her i portalen under fana "bygdene"?: "Øye er gardane Skylstad, Norangshol og Norang" (Etter Einar Arve Nordang).

Les heile

[7 kommentarar]

Knut Hustad

11.07.2008

Skogaløda

For nokre år sidan bygde Sæbø Grendalag ei skogaløde i Fonnvernet. Denne skogaløda bør brukast mykje meir, t.d. til kaffiturar med gjestar...

Les heile

[1 kommentar]

Knut Hustad

07.07.2008

Flott dag i Bjørdalen

Køyring med hest og kjerre, kano- eller kajakkpadling, møte med Bukkane Bruse og Trollet - aktivitetane var mange og dagen flott ved Dalsvatnet i Bjørdalen søndag. (På foto til høgre er det Tormod Bornstein som er kusken)

Les heile

Eve Holen

06.07.2008

Krinsleir på Gjermundnes

11 speidarar, ein maskott og to foreldre, reiste laurdag 28. juni til fredag 4. juli til Gjermundnes på krinsleir. Her deltok vi saman med 400 andre frå Sunnmøre, pluss ei tropp frå Stryn og ei frå Vadsø.

Les heile

[3 kommentarar]

Unn Frøland

03.07.2008

Idylliske Harpedalen?

I helga tok vi oss ein tur til Harpedalen. For dei som er ukjende med denne dalen så kan eg orientere om at den ligg bak Hellefjellet og Salen i Frølandsdalen. Eg visste av det hadde skjedd saker og ting der, men eg vart likevel litt sjokkert då eg såg kor der såg ut no..

Les heile

[2 kommentarar]

Bodil Skare

03.07.2008

Hustadnestuva i regnbogevêr!

Det starta å regne på ettermiddagen, så turen til Hustadnestuva var våt!
Leknesnakken var fanga av to regnbogar, og utsikta var som vanleg fantastisk.

Les heile

Rune Sæbønes

02.07.2008

Trandalblues - bratt og blått

Fredag og laurdag er det klart for Trandalblues. Det vert ei heidundrande musikalsk oppleving i finever. Kjell Rune Klubbenes og blueskompisane er klare til å gje folk ei blå helg.

Les heile

[4 kommentarar]

Knut Hustad

02.07.2008

Rune takka for seg

Styringsgruppemedlem og redaktørjobb let seg ikkje kombinere. I dag vart difor Rune Sæbønes takka av Ivar Svein Mo(t.v.) for den innsatsen han har gjort gjennom to og eit halvt år i Hjørundfjord bygdemobilisering. Med seg på vegen ut fekk Rune med seg sjølvaste Fidel...

Les heile

[1 kommentar]

Knut Hustad

01.07.2008

Rune Sæbønes, nyeredaktøren

Mannen har halde eit utal kurs for Sunnmøre fotballkrets, mannen har vore i Frankrike under Tour de France fleire gonger, mannen har snakka med tidlegare russiske president Vladimir Putin, mannen har no vorte redaktør av ei av dei mest populære lokalavisene i Noreg, Møre-Nytt, men visste du at Rune Sæbønes også er ein kløppar til å dyrke krydderplanter?

Les heile

[1 kommentar]