Hjørundfjordportalen » Lokalt » Artiklar - Mars 2007

Attende til hovudsida

Artiklar

Mars 2007

Rune Sæbønes

30.03.2007

XCross i Nottane

Terje Stokke, Marius Strandmann & kompani er no i ferd med å byggje den første XCross-bana på Sunnmøre. Det skjer i Nottane, og påskeaftan vert det invitert til ein forrykande konkurranse.

Les heile

Rune Sæbønes

29.03.2007

Skattejakt på Sæbø i påska

Langfredag og 1. påskedag er det klart for påska sitt høgdepunkt på Sæbø. Då arrangerer fotballgruppa i Sæbø IL Skattejakta. Dette har utvikla seg til å verte ein populær trimquiz, og hadde i fjor over 500 deltakarar. Det ventar flotte premiar.

Les heile

[3 kommentarar]

Fred Ingar Somby

28.03.2007

Svintinden - 1132m

Svintinden er plukket ut som ett av fem favorittfjell på Sunnmøre i boka "Hvite Drømmer". Når været og føret klaffer slik som i dag er det vanskelig å ikke si seg enig, men det ble trangt på toppen...

Les heile

[3 kommentarar]

Unn Frøland

28.03.2007

Telenor Karusell

Eitrefjell telemerksklubb arrangerer aktivitetsdag for barn på Bondalseidet i påska. Barna får sjansen til å prøve telemarksutstyr frå Norges skiforbund.

Les heile

Hjørundfjordportalen Administrator

25.03.2007

Bondalingar på teaterkurs

Nyvald leiar i Bondalen frlynde ungdomslag (BFUL), Therese Lystad Holen(t.h.) fekk i helgar med seg fleire bondalingar på teaterkurs i Hovdebygda. Instruktør var velkjende Beate Eriksen(t.v.)...

Les heile

[4 kommentarar]

Sølvi Britt Skylstad

25.03.2007

Maleriet A Fjord Scene

Ei anna Fjord Scene laga av den same Elisabeth Gruttefien. Men liknar ikkje dette enda meir på Hjørundfjorden?Kan det vere Standal på høgre side her medan det andre biletet
Hjorundfjord er malt i motsatt retning?

Sølvi Britt Skylstad.

Les heile

[2 kommentarar]

Sølvi Britt Skylstad

24.03.2007

Hvor er dette?

Eit flott oljemaleri fra Hjørundfjorden av ei tysk malerinne (f.1857).
Men kor har ho funne motivet? Kven vil hjelpe å løyse denne gåta ?

Sølvi Britt Skylstad..

Les heile

[5 kommentarar]

Rune Sæbønes

24.03.2007

Sæbø IL 75 år – jubileumsidear?

I 2008 fyller Sæbø IL 75 år. Det skal sjølvsagt markerast med jubileumsfest og sogeskriving. Men kan vi gjere noko meir? Er ikkje eit slikt jubileum mulegheita til å markere seg for omverda. Fjelløp vinter og sommar. Badestemne for born, eigne fotball- og handballturneringar på idrettsplassen. I denne artikkelen vert ein del idear presentert, og det vert invitert til fleire......

Les heile

[2 kommentarar]

Hjørundfjordportalen Administrator

23.03.2007

Vegvesenet var på synfaring på Sæbø

Onsdag den 21 mars var det sikkert ein del som lurte på kva som føregjekk. Kommuna og bygdemobliseringa hadde synfaring ilag med Vegvesenet for å sjå på dei vanskelege trafikkforholda, gjennom Sæbø sentrum.

Bilete t.h:Kjell Otto Holen i framgrunnen.Bak (Skjult)Siv Sundgot og Nils Bjørdal. Til høgre Gunnar Wangen og planleggar John Fylling.

Les heile

Knut Riise

22.03.2007

"Vårens vakraste eventyr"

Ingen kyr får lenger stå på betong, dei skal ha båsmatter.
Då må både bonde og kyr ta den straffa det er å måtte slipe klauene minst ein gong for året.

Ingressbiletet viser Asbjørn Hjorthaug og underteikna, der ein ny pasient er klargjort for sliping.

Les heile

Roy-Magne Mo

22.03.2007

Volda marknadsfører Hjørundfjorden

- Me har å gjere med ein vanskeleg bransje. Me kan spele på å arrangere turar til Hjørundfjorden, vikingskipmiljøet i Bjørkedal og til Geiranger for den del. Kulturopplegg er òg interessant for mindre grupper, har me fått tilbakemeldingar om frå turselskap i England. Målet er å få inn eit par skip til Vikeneskaia neste år. Så kan me byggje vidare derifrå, meiner cruisenemnd-sekretæren.

Les heile

Knut Hustad

21.03.2007

Ope for bordbestilling

I påskeveka, den 3. og 4. april, er det ope for bordbestilling på Rekkedal Gjestehus. Vertskapet, Margrethe og Bjarne Rekkedal, ynskjer alle gjestar hjerteleg velkomne...

Les heile

Hjørundfjordportalen Administrator

21.03.2007

- Lovande for ny gymnastikksal

- Då vi i 2005 sette ned ei nemnd for å få ny gymnastikksal på Sæbø skule, trudde vi at vi var veldig optimistiske viss vi fekk byggjestart i 2008. No kan det sjå ut som om det vil skje, seier Tore Stokke, medlem i nemnda som arbeider for ny gymnastikksal på Sæbø skule.

Les heile

Sagafjord Hotell S. Myrhol / E. Valseth

21.03.2007

.......Kom og dans.........

Onsdag 4 april arrangerer Sagafjord Hotell og Åmdal Trekkspelklubb stor-dans på hotellet.

Det vert flott og fengande musikk både i første og andre etage.
Gruppene består av "Latsabbane", Åmdal trekkspelklubb, Melle og Lødemel og den kjende Odd Arne Halaas med venner.

Musikk-spekteret er vidt og breier seg frå tango, ballroom,swing og gammeldans,så her vert det LEVANDE musikk for alle og ein kvar.

Velkommen til ein triveleg kveld.

Les heile

Knut Hustad

20.03.2007

Onsdag 28.3. er opningsdagen

Onsdag den 28.3.07 klokka 1000 startar påska for Kanutte og Dagfinn på Sæbø. Då opnar nemleg dei to igjen dørene til Strands bakeri slik at fastbuande og tilreisande kan få kjøpe ferske bakarvarer...

Les heile

[3 kommentarar]

Vibeke Mo

19.03.2007

Skårasalen - vi nådde målet!

Dette er ingen skryteartikkel om at vi nådde opp og ned til Skårasalen på 40 minutt, nei dette er ein artikkel om ein tur som kvalifiserer til rekord i den andre enden… For her var ikkje målet å bruke kortast mulig tid men å kome til topps!

Les heile

[3 kommentarar]

Mari-Anne Bjørdal

18.03.2007

Ny siger til J 16 og J14 i handball

Begge laga spelte sin siste seriekamp for sesongen og kunne reise heim med nye storsigerar. J 16 spelte mot Bergsøy i Hærøyhallen og vann fortjent 26-5.
J 14 tok turen til Valderøya og spelte mot Valder 2 i Giskehallen. Sluttresultatet vart 19-6 og ein ny storsiger.

Les heile

[1 kommentar]

Hilde Muren

18.03.2007

Nytt styre i Sæbø grendalag

Sæbø grendalag hadde årsmøte onsdag 14mars. Det nye styret er Roy Lillebø, Nils Taklo, Grethe Holen, Ingvild Flatnes og Annemone Strandmann. Vara er Tom Andre Holen og Bodil Egset. Styret konstituerer seg sjølve på første styremøte.

Les heile

Rune Sæbønes

16.03.2007

Tussa byggjer ut på Urke

Tussa Energi startar i løpet av ein månads tid utbygginga av Urke Kraftverk. For åtti millionar kroner skal det byggjast eit kraftverk som skal forsyne 1750 husstandar med straum.

Les heile

Hjørundfjordportalen Administrator

16.03.2007

Bygdemobiliseringa seier nei til oppdrett

Hjørundfjord bygdemobilisering seier nei til sjøbasert fiskeoppdrett i Hjørundfjorden i sin merknad til kystsoneplanen. Bygdemobiliseringa legg elles vekt på at landbruket framleis må ha vekstvilkår.

Les heile

Unn Frøland

16.03.2007

Lamminga har byrja

At ein kunne rapportere om dei første lamma i Bondalen før ”den første staren -og linerle kunngjeringa” skulle ein kanskje ikkje tru, men i Årskogane er det ein luring som har tjuvstarta. Dette er ein av vill- sauene til Jorunn Hauge og Per Moe.

Les heile

[2 kommentarar]

Rune Mo

13.03.2007

Ungdommens kulturmønstring

Sæbøjente til UKM si fylkesmønstring
Jentebandet The Cameltoes med 17 år gamle Camilia Åmbakk frå Sæbø og Voldajentene Katrine Eliassen og Inga Klepp Bjørndal, vann ungdommens kulturmønstring i si klasse i Volda.

Les heile

[2 kommentarar]

Aanon Aanonsen

13.03.2007

Kryptering av trådløse nett i dalen.

Vil bare advare alle i dalen som har trådløse nett om å kryptere disse da det er enkelte besøkende i dalen som kjører rundt og leter etter åpne trådløse nett. Husk at det er ikke alle som bare låner internett tilkoblingene, men så lenge det trådløse nettet er åpent har man tilgang til alt som er på alle maskiner i nettverket. Dette betyr at de har tilgang til eventuelle bilder og andre filer som ligger på datamaskinene, samtidig som de kan avlytte nettbanken når man foretar ting der.

Mvh
Aanon Aanonsen

Les heile

[12 kommentarar]

Rune Sæbønes

13.03.2007

Hjørundfjorden utan fjernsyn?

Det kan sjå dårleg ut for bakkesende fjernsynssignal til store delar av Hjørundfjorden for framtida. Til hausten startar utbygginga av det digitale bakkenettet, og i løpet av 2009 er utbygginga ferdig, og det noverande analoge nettet skal leggjast ned. Få grender i Hjørundfjorden ser ut til å verte nådde med dei digitale signala...

Les heile

[3 kommentarar]

Hilde Muren

13.03.2007

Sæbø grendalag - årsmelding 2006

Onsdag 14. mars held Sæbø grendalag årsmøte på KLubbhuset frå kl. 20:00. På årsmøtet legg vi fram fremlegg til årsmelding og rekneskap. Styret har ikkje mottatt framlegg til saker som skal årsmøtehandsamast.

Les heile

Margrete Fivelstad

13.03.2007

Discotek på Øye

Vi i barnegruppa i UL.Slogen har sidan vi starta i haust hatt lyst til lage discotek for ungane i Norangsfjorden.På Øye og Urke bur det berre 7 ungar i denne aldersgruppa. Vi fann ut at vi måtte prøve og få importert dansepartnarar.Difor inviterte vi 1.-2. og 3. klasse på Sæbø til å kome på dans.

Les heile

[6 kommentarar]

Kjell-Johan Aarseth

13.03.2007

Hjørundfjord frå lufta

Det er mange flotte bilete som er teke frå diverse fjelltoppar som ligg her på portalen, så derfor prøver eg med eit bidrag endå eit hakk høgare.

Les heile

[6 kommentarar]

Jakob Hustad

12.03.2007

Fiske i Kvamsedalen

Vi fiska oss bortover til vi kom til ein sandbanke og det var då ein stor fisk på 30 cm beit på. Eg fekk den i land og jubla så det kunne høyrast over heile dalen...

Les heile

[8 kommentarar]

Mari-Anne Bjørdal

11.03.2007

Storsiger for J 14 i handball

Jente 14 Åmdal/Sæbø spelte idag sin nest siste seriekamp for sesongen. Jentene vann 24- 8 over Blindheim 2 etter ein forrykande kamp der jentene var i sitt ess.
Jentene har vunne 14 kampar og tapt ein og ligg topp på tabellen.
Laget har også kvalifisert seg for sluttspel i Trondheim.

Les heile

Kay Are Urkegjerde

09.03.2007

Abborfiske i oslo

Ein vakker laurdag i midten av februar reiste eg(kay are urkegjerde)martin våge,Beate Wassvik,Geir Magne lien og Bjørn Andersen på isfiske like utanfor oslo.Asker nærmare bestemt.
Dette er et fiske eg altid har hatt lyst til og prøve,sidan dette er fisk som vi ikkje finn i heimlege trakter.

Les heile

[2 kommentarar]

Knut Riise

09.03.2007

Kvitveisvår

Sansane vert svekka med alderen, men ikkje sansen min for blomar!
Kvitveisen er ein av favorittane mine, og i fjor blomstra den meir enn eg nokon gong kan minnest å ha sett.
Ein dag i den travlaste gjødselkøyringa tok eg fotoapparatet med i traktoren i håp om å fange nokre til vinterbruk.

Les heile

[1 kommentar]

Knut Hustad

09.03.2007

Svein Myhre

Kven er denne mannen Svein Myhre? Kvifor veit han meir enn dei fleste om Hjørundfjorden og fjella her? Har han slekt i fjorden? Spørsmåla har vore mange, men no veit vi…
På foto til høgre frå 2006 ser vi Svein Myhre på veg mot Gullmorbreen. I bakgrunnen Velleseterhornet og Velleseteregga.

Les heile

[7 kommentarar]

Hjørundfjordportalen Administrator

08.03.2007

Statnett ynskjer line gjennom Ørsta

Statnett søkjer konsesjon på ei ny 420 kV-line frå Fardal i Sogn til Ørskog på Sunnmøre. Under eit møte i Hornindal i dag (torsdag) kom det fram at Statnett helst ynskjer alternativet gjennom Ørsta kommune, melder www.smp.no.

Les heile

[1 kommentar]

Unn Frøland

08.03.2007

8. mars

I dag tikka det inn ei melding fra tante på telefonen:
"Dette er dagen for de uten baller. For de uten motbydlige vaner. For de som er så sterke at de kan blø i en uke uten å dø. For de som er vakre selv etter en lang arbeidsdag. For de som har ett fang og ett kyss som kan lindre kjærlighetssorg og oppskrubbet kne, men mest av alt for de som er så heldige å være kvinner. Gratulerer med dagen!!" -Oi, kvinnedagen ja, den hadde eg faktisk gløymt. Har vi det for godt? Er kvinnesaka ferdig?

Les heile

[2 kommentarar]

Johannes Halland

06.03.2007

Musikkprosjekt i ungdomsskulen

Måndag kl. 17.00 var foreldre, søsken og lærarar samla i grendahuset for å sjå elevane i ungdomsskulen framføre musikkprosjektet sitt.

Les heile

Enok Kippersund

05.03.2007

Balsam kl 18.05

Mail frå NRK: Balsam på NRK P1 har gjort alvor av tanken og sender i dag om Prillar-Guri, kl.18.05. Lytt på radio!

Les heile

Mari-Anne Bjørdal

05.03.2007

Siger og uavgjordt for J 16 i handball

Det vart siger og uavgjordt for J 16 i handball i helga. Kampen mot Sykkylven 2 enda 14 -14 og var ein kamp der mest ingenting fungerte som det brukar...
Neste kamp mot Rollon vart envegskøyring frå start til slutt. Jentene samspelte godt og vann fortjent 28 -13.

Les heile

Knut Hustad

04.03.2007

Mann teken av snøskred

Ein tjekkisk mann på 21 år vart i dag teken av eit snøskred på veg ned frå fjellet Sylvkallen ved Standal. Diverre omkom mannen,opplyser lensmann Guttorm Hagen i Ørsta.
Lensmannen rosar elles hjelpemannskapet for ein svært god innsats, men mannen døde nok brått p.g.a. dei svært tunge snømassane... Foto: Sunnmørsposten v/Knut Arne Årseth

Les heile

[9 kommentarar]

Hjørundfjordportalen Administrator

03.03.2007

Stjerna Capella

- Capella gyller også skymringsstunda, for ho er ei av dei første stjernene som tendrar om kvelden og ei av dei siste som tilsynelatande sloknar før dagen tek til. Det er Torbjørn Urke som veit dette...

Les heile

[1 kommentar]

Hjørundfjordportalen Administrator

03.03.2007

Sild og grandiosa

I går hadde hjørundfjording og journalist Jon Hustad sin siste arbeidsdag i avisa Klassekampen. Som ein honnør for godt arbeid, fekk han på kommentarplass skrive om det han ville. Han valde å kome med ei bokmelding om hjørundfjordingen Arill Riise si siste bok, Sild og grandiosa - meir om livet på Sunnmøre... (Alle teikningar: Roar Hagen - ørsting)

Les heile

Sverre Magnus Myrtveit

01.03.2007

Takk Helge!

Oppdrettsnæring - ja, men er det en nødvendighet i Hjørundfjorden?

Les heile

Hjørundfjordportalen Administrator

01.03.2007

HEIMKOME –HELG PÅ URKE 2007

18.-19. AUGUST 2007
Komiteen som står for planlegginga av tilstellinga, hadde møte 14. januar og kan melde om at tilbakemeldingane tyder på stor interesse. Vi vil igjen presisere at invitasjonen omfattar mange og vi gjentar derfor frå første skrivet:

Bilete til høgre:Eit Urkefoto frå 1960-åra, før industribygget kom. Foto: Lystad

Les heile