Hjørundfjordportalen » Lokalt

Attende til hovudsida

Artiklar med "Urke kraftverk" som stikkord

Per Urke

10.08.2009

Leik og moro på sætrevollen

Urke-Helg er vel i hamn og arrangørane hadde og tenkt på at ungane skulle få tilbod. På kaia var det fiskekonkurranse laurdag, medan det var leik på sætrevollen søndag.

Les heile

Per Urke

12.11.2008

Naturvern og reprimander, utg. 2

Torsdag vedtok formannskapet i Ørsta at det skal utarbeidast ein samla plan over kva fossar og elvar som skal vernast eller byggast ut. Men før vedtak vart Tussa kritisert og det vart vist til Naturverforbundet som påstår at konsesjonsvilkåraer brotne.

Før endeleg vedtak, vil eg håpe at fleire enn Naturvernforbundet slepp til. Bygdene må få uttale seg og ein konklusjon må sjå til fleire sider.

Nye opplysningar får meg til å forlenge meldinga i ei utg. 2.

Les heile

[20 kommentarar]

Per Urke

21.10.2008

Omkamp om konsesjonsvilkåra på Urke?

Her på portalen vart det i slutten av august meldt frå om at det no var køyrande veg frå Urke til Myrsætra. Overskrifta var: Rundkøyring i Urkedalen.

Dette har fått Naturvernforbundet på bana. Tilsvaret nedanfor er ein reaksjon på ein heilsides artikkel i "Møre-Nytt" siste laurdag der Knut Festø i NVF krev stenging av vegen frå Indre Urke.

Les heile

[1 kommentar]

Per Urke

12.08.2008

URKE-HELGA - vel blåst

URKE-HELGA er i boks gjennom eit vellykka arrangement fredag, laurdag og søndag, 8. - 10. august. Fire aktivitetstilbod på laurdag, hyggeleg samling på Grendahuset om kveldane og rikeleg tid til samtale og mindre treff alle dagane, samla omlag 250.

Les heile