Hjørundfjordportalen » Lokalt

Attende til hovudsida

Artiklar med "Mat" som stikkord

Sagafjord Hotel

22.11.2018

Julebuffet på Sagafjord Hotel

Hiv deg rundt og kom - vi har fortsatt noen plasser ledig på julebuffet lørdag 24.november og lørdag 01.desember.
Trubaduren spiller opp til dans og baren er åpen til kl 02.00.
Hjertelig velkommen!

Les heile

Hjørundfjordportalen Administrator

07.11.2010

MATMINNER del 2 - flatbrød

Hjørundfjordportalen har fått tilsendt endå ein artikkel om mattradisjon frå Olaug Myrhol Hatlø. Olaug er yngste dotter til Betsy og Trygve Myrhol, utdanna faglærar i ernæring, helse og miljøfag. Ho jobber på Herøy vidaregåande skule, avd helse og sosialfag. Har ei spesiell interesse for tradisjonsmat, og eit ynskje om at vi må prøve å ivareta dei konserveringsmetodane folk har brukt i generasjonar før oss.

Vi takkar Olaug for bidraget og håper at fleire kan kome med liknande artiklar til oss framover..

Les heile

[1 kommentar]

Hjørundfjordportalen Administrator

24.10.2010

MATMINNER del 1 - Saudehaud

For mange av oss er tradisjonsmat viktig, ikkje minst når hausten kjem og førjulstida nærmer seg med stormskritt. Mange gamle konserveringsmetoder er i ferd med å gå i gløymeboka. Kansje kan nokon finne inspirasjon til å td lage saudehaud eller bake flatbrød ved å lese om desse prosessane som vart nedskrivne under eit studium teke ifjor haust. I så fall: Lykke til !

Del 2 flatbrød,kjem om 14 dagar.

Les heile

[6 kommentarar]

Knut Hustad

04.12.2007

Syltaflesk

Syltaflesk høyrer naturleg heime på frukostbordet i jula. Dei fleste kjøper det i butikken, men Asbjørn(t.h.) og Åse Johanne lagar syltaflesket sjølve...

Les heile

[5 kommentarar]

Hjørundfjordportalen Administrator

21.09.2007

Snop

Frå Ann-Helen Sørhaug i Hovdebygda fekk vi tilsendt denne oppskrifta, og dette var flott på ein fredagskveld. Ho skriv:

Her er eit par skikkelege superfavorittar som bør prøvast...kjempegode kaker som smakar til kaffien på ein sur og regntung haustkveld.

Bilete t.h K.Hustad 2007

Les heile

[3 kommentarar]