Hjørundfjordportalen » Lokalt

Attende til hovudsida

Artiklar med "Lefsebaking" som stikkord

Hjørundfjordportalen Administrator

07.11.2010

MATMINNER del 2 - flatbrød

Hjørundfjordportalen har fått tilsendt endå ein artikkel om mattradisjon frå Olaug Myrhol Hatlø. Olaug er yngste dotter til Betsy og Trygve Myrhol, utdanna faglærar i ernæring, helse og miljøfag. Ho jobber på Herøy vidaregåande skule, avd helse og sosialfag. Har ei spesiell interesse for tradisjonsmat, og eit ynskje om at vi må prøve å ivareta dei konserveringsmetodane folk har brukt i generasjonar før oss.

Vi takkar Olaug for bidraget og håper at fleire kan kome med liknande artiklar til oss framover..

Les heile

[1 kommentar]

Hjørundfjordportalen Administrator

24.10.2010

MATMINNER del 1 - Saudehaud

For mange av oss er tradisjonsmat viktig, ikkje minst når hausten kjem og førjulstida nærmer seg med stormskritt. Mange gamle konserveringsmetoder er i ferd med å gå i gløymeboka. Kansje kan nokon finne inspirasjon til å td lage saudehaud eller bake flatbrød ved å lese om desse prosessane som vart nedskrivne under eit studium teke ifjor haust. I så fall: Lykke til !

Del 2 flatbrød,kjem om 14 dagar.

Les heile

[6 kommentarar]

Janneche Myklebust

14.11.2009

Lefsebaking

Alle som vil kan kome på klubbhuset på Sæbø laurdag 28. nov. kl. 10 for lefsebaking. Ta med det du treng av utstyr + skøyteledning.

Les heile

Knut Hustad

05.12.2006

Åshild lefsebakar

Flatbrødbaking heime, lefsebaking på Hjørundfjordheimen, lefsebaking heime... Det er travle tider for Åshild - fagarbeidar på lefse som ho er.

Les heile

[1 kommentar]