Hjørundfjordportalen » Lokalt

Attende til hovudsida

Artiklar med "Bygdemob 10" som stikkord

Ivar Svein Mo

18.10.2010

Vi kan og vi vil og vi får det til!

Som dette solskinsbilde tidlegare i haust viser, ynskjer vi oss at Sæbø skal sjå ut. Sæbø som er Hjørundfjorden sin tettstad, skal være eit ansikt utad og ein triveleg plass der vi har skule, bustadar, handel og næringsliv som hotellet og Hjørundfjordheimen. Hjørundfjord Bygdemobilisering har lagt mykje arbeid i å gjere området nedom Hj.heimen om til ein trivselstad med park og grøntområde. Arbeidet er no i god gjenge og kan ferdiggjerast til våren. Sist laurdag var det dugnad...

Les heile

Hjørundfjordportalen Administrator

26.06.2010

Trubadur og kultur i Notanaustet på Bjørke.

I kveld byd Hjørundfjord kulturvernlag og Bjørke grendalag inn til kulturkveld i Notanaustet, det vert laga til med sitjeplassar og benkar i og utanfor naustet. Trubadur Sigbjørn Follestad vil syte for musikk og humoristiske innslag, lokale historikarar vil fortelje sanne og usanne skrøner frå tida då notanaustet og fisket hadde var ei viktig attåtnæring. Dette vert ”Rorbuda” i Notanaustet.

Bilde th.: Trubadur Siggen

Les heile

Knut Hustad

25.06.2010

Post-Sverre med postutstilling

Det er vel og bra med tunnelopning, men laurdag klokka 12 opnar Post-Sverre (Bjørke) dørene til dei gamle postlokala på Bjørke og syner fram ei flott utstilling av gjenstandar brukt på postkontoret. I tillegg får du med ei flott salsutstilling av kjolar, teppe, puter...

Les heile

Knut Arvid Uglebakken

21.05.2010

Finn vegen til Bjørke

og årets handverkskafé. Etter suksessen i fjor, starter årets kafé alt på søndag. Det blir like mykje flott i år.
Open til ut i august.

Les heile

Per Urke

16.05.2010

Informasjonsbua på Urke er på plass

Fotsoldatane i Urke Grendalag støypte grunnmuren 30. april. Fredag og laurdag i siste veka måtte dugnadstroppa forsterkast for då skulle informasjonsbua opp. 10-15 arbeidskarar og tre-fire damer som sytte for varm mat, kaffi og kaker, var det som skulle til.

Les heile

[1 kommentar]

Knut Arvid Uglebakken

14.06.2009

Natt over fjorden-og fotoutstilling på Bjørke

Denne turen ble planlagt etter å ha sett flotte foto tatt av Håvard Myklebust her på portalen. Bilder tatt fra Kårdalen. Noe av den flotteste naturen som Hjørundfjorden kan by på. Underveis har det dannet seg tanker om en utstilling. Den blir nå satt opp på Bjørke i sommer.(Ingressbildet)

Les heile