Jeg ringte rundt til noen kompiser for å høre om de ville være med på tur i godværet. Jeg vet ikke om det er mangel på fantasi, men de serverte alle den samme dårlige unnskyldningen; "må på jobb". Det ble til slutt en solotur. Men  jeg ble langt fra alene. En gruppe på 8 Sveitsere pluss en guide reddet denne artikkelen fra dårlige bilder tatt med selvutløser uten selvkontroll.

DSC04267

På vei opp i knallvær. Jeg kunne, og burde, gått i shorts. Quiz 1: Hva heter fjellet i bakgrunnen?

DSC04259

Quiz 2: Hva heter dette fjellet?

Når jeg nærmer meg Høgevatnet ser jeg hele den flotte sida til Svintinden, og til venstre i skråninga skiller ni prikker seg ut i det hvite eldoradoet. Jaja, denne sida er så stor at det er ikke noe fare for at det skal bli oppkjørt foran meg.

DSC04269

De vet de skal holde seg til høyre på vei opp.

Jeg ankommer toppen rett etter dette følget. De forteller at de er fra Sveits og har en uke her på Sunnmøre til skibestgninger. Snakk om å ha fullklaff med været. De har kun lovord å komme med. Føreforholdene er mye bedre her enn i Sveits og omgivelsene er fantastiske. Jeg sier meg enig i det. Guiden deres forteller meg at han har kommet hit hvert år de siste 10 årene og besøkt et femtitalls topper. Jeg prøver å få lurt ut noen tips og spør om han har noen favoritter. Jeg får, noe overraskende, Sylvkallen til svar. Men det var snakk om en nedkjøring til fjorden. Jeg finner ingen slik rutebeskrivelse. Dette må sjekkes ut nærmere. Det blir tid til litt rasting sammen med gjengen og jeg irriterer meg over at jeg ikke kan dele "et lite stykke Norge" med dem. Hadde sjokoladebaron Knut Hustad vært med, hadde ikke dette vært noe problem.

DSC04275

Alle skal selvsagt helt til topps. På baksida så det ut til å vært et rypeslagsmål

Jeg venter til folket har kommet seg ned fra spissen før det blir min tur til å nyte scenariet.

DSC04280

Fra Svintinden: Jønshornet til venstre, Randers topp til høyre.

DSC04281

Bilde av Jønshornrenna må med

DSC04283

Her ser vi siste del av ruta til Nordre Sætretind (etter å ha gått opp Insterenna). Insterenna kommer opp helt til høyre i bildet.

DSC04279

Den flotteste nedkjøringen (etter min smak) starter her og går omtrent i en rett linje ned like til høyre for det islagte Høgevatnet midt i bildet

 

DSC04295

Sveitsere i farta. Dette er noe annet enn de sveitsiske alper..

Denne gjengen kjørte ned på samme side som de kom opp. Jeg valgte å holde helt til høyre. Vi møttes nede på høyre side av Høgevatnet. Det er et flott føre der skiene skrelte av et 5 centimeter silkelag av snø for hver sving-såkalt slushføre. Jeg angrer på at jeg ikke tok telemarksskiene i dag for full nytelse..