Klikk på fotoene for stor versjon 

For å komme seg til denne toppen fra Volda tar en ferga til Lauvstad. Vi valgte ei tidlig ferge i dag så det ikke skulle bli et stressløp. De som fikk unngjelde var de stakkars dyrene til Knut som ble vekket før tida. De skal nå likevel ha hatt muligheten til en liten formiddagshvil før neste måltid.

_IGP0916b rute

Snøhornet sett fra Voldsfjorden, Bekarshornet på ryggen til venstre

Fra fergeleie på Lauvstad kjører en ca 1km innover Dalsfjorden. Her støter en på en skogsvei på høyre side. Kjør oppover og følg avkjørselen mot venstre. Rett etter avkjørselen er det en liten parkeringsplass, flere høydemeter får en ikke gratis.

 

Derfra går en med skiene på ryggen langs traktoveien til skiltet merket " Snøhornet og Åsesetra". Herfra og opp er stien veldig diffus, men på godværsdager har det helt sikkert gått kjentfolk i forveien. Ser en spor så følg dem. Skogsterrenget er ikke så ille å gå igjennom. Skogsområdet til navnebror Snøhornet (1309m) på østsida av Austefjorden er langt mere problematisk.

_IGP0887b

Østegga i sikte, i granklynga ligger ei hytta

Som en kan se på bildet over er det ikke all verdens med snø, men vi tok på oss skia omtrent her. Her er det omtrent vindstille, men det endret seg kraftig idet vi kom opp på egga.

_IGP0889b

 

Saudehornet er et vakkert fjell!

_IGP0894b

 

Vi har tatt fatt på østegga og vinden har tatt fatt i oss..

Denne fjellryggen er veldig vindutsatt og dekket er nok ofte som i dag, hardt og isete. Det er derfor ikke dumt å ha med stegjern og isøks på denne turen. Ankommer en foten av fjellet fra nord, kan en følge den flate ryggen via Bekarshornet (936m) til topps. Går en via Bekarshornet kan stegjerna og isøksa ligge igjen hjemme.

IMGP2242b

 

Toppen i sikte!

IMGP2244b

 

Trimboka var godt pakket inn, men den ytre beholderen var full av snø.

_IGP0898b

 

Sola gjorde tapre forsøk på å bryte igjennom..

IMGP2263b

 

 

IMGP2265b

 

Noen uklare bilder, denne gangen skylder vi på vinden:-)

Nedkjøringen er kjempeflott, det beste vei valget utpeker seg rett ned i skåla under toppen. Det er kanskje 35 graders helning i starten, før det flater ut. I dag var føret heller dårlig. Hardt og isete i det øverste partiet. Først nede i skåla ble forholdene brukbare. Med mye snø er dette en kjempetur midtvinters, men en må huske på at skåla er en akkumuleringsplass for vindtransportert snø. Den er derfor kanskje aller best en varm vårdag med slushføre. Snøen ligger lenge i denne østvendte sida, og det er ingen problem å ta turen hit i mai/juni.

_IGP0910b

Full oversikt over Ørsta og Volda.

IMGP2271b

Bildet under gir vel et godt innblikk i den fantastiske utsikten over Ørsta, Volda og Sunnmørsalpene.

pan1b

Ingen quiz denne gangen. Det blir en dobbel quiz neste gang..